Mijn filosofie:

"Beheers je brein en je beheerst je leven"

In 1968 werd ik geboren in Stein (NL). In het gezin waarin ik opgroeide, stond sport centraal. Op jonge leeftijd kwam ik al in aanraking met topsport. Als badmintonner maakte ik deel uit van de nationale jeugdselectie. Na mijn badmintoncarrière beoefende ik diverse gevechtssporten om uiteindelijk gedurende meerdere jaren de triatlonsport fanatiek te beoefenen. Momenteel zijn windsurfen en snowboarden mijn passie.

Na mijn middelbare schooltijd en militaire dienstplicht, ging ik in 1992 naar de politieacademie in Nederland.

Na enkele jaren als agent te hebben gewerkt, volgde ik diverse specialistische opleidingen aan de politieacademie in Nederland. Onder andere volgde ik een opleiding tot onderzoeker zedenzaken, verhoorspecialist/coach en een opleiding om mensen te horen met een licht verstandelijke beperking, een cognitieve functie stoornis en/of psychiatrische stoornis.

Na op diverse afdelingen te hebben gewerkt, startte ik in 2006 als onderzoeker zedenzaken bij de afdeling zeden. Op deze afdeling, werd ik dagelijks geconfronteerd met het leed van ernstig getraumatiseerde slachtoffers, van zeden- en geweldsdelicten.

In het verlengde van mijn werkzaamheden besloot ik mij nog meer te gaan verdiepen in de psyche van de mens, door het volgen van diverse opleidingen en cursussen.

In 2014 startte ik, naast mijn werk bij de Nederlandse politie, een praktijk in Zutendaal (België). Om mij volledig te kunnen richten op mijn praktijk, nam ik in september 2017 ontslag bij de Nederlandse politie.

Naast een succesvol afgeronde opleiding sportpsychologie, ben ik gediplomeerd: Traumatherapeut, MBCT- therapeut en oplossingsgericht therapeut. Tevens ben ik gecertificeerd hypnotherapeut, erkend EMDR en brainspotting therapeut (fase I & II).

In mijn praktijk te Zutendaal werk ik voornamelijk met brainspotting, EMDR en hypnotherapie. Sporters kunnen in mijn praktijk terecht voor het speciale Sport Hypnose Programma.